fbpx

Етикети

Печат на Етикети
листов и ролен

# Печат на етикети в Пасат Прес

В света на сигурните и стандартизирани опаковки етикетите са не просто реклама. Те носят жизненоважна информация, която позволява на потребителите да определят съдържанието и функцията на даден хранителен продукт, лекарство или уред. Печатница Пасат Прес изработва етикети по поръчка за най-различни индустрии. Етикетите се отпечатват и завършват с оглед на тяхното предназначение и приложение.

# Поръчкови етикети на ролка

Отпечатването на етикети на ролка е най-популярният начин за производство на етикети. Това е особено вярно, когато етикетите са предназначени за нуждите на големи промишлени предприятия. Пасат Прес предлага огромно разнообразие от етикети на ролка. Всяка поръчка на етикет се оптимизира за най-подходящата технология и оборудване за печат. Този подход гарантира, че клиентите получават оптимално качество и най-добрата себестойност.

# Стъпка 1: Нуждаем се от описание на Вашия проект

Желаете да отпечатате етикети? За да ви помогнем, първо трябва да знаем характеристиките на вашия проект. Моля, изпратете следната информация чрез формуляра по-долу или на management@passatpress.com :

 • Размери на етикета
 • Предназначение и начин на поставяне
 • Наличие на файлове за печат ( Да / Не)
 • Брой (или брой от графична версия, в случай че е повече от една)
 • Вид и тегло на хартията/материала
 • Настройки за печат (напр. CMYK + 1 Pantone)
 • Довършителни работи (напр. ламиниране / щанцоване / щамповане / метален ефект / селективен UV-лак)
 • Всякаква допълнителна информация

Използвайки тази информация, можем да Ви изпратим оферта или технически съвет. Ако не сте сигурни за дадена характеристика или стартирате проекта си от нула, не се колебайте да се свържете с нас и да ни разкажете повече за целите си.

Заявете ценова оферта

# Видове ролкови етикети

Етикети от самозалепващо се фолио PET / PP:

Това са изключително издръжливи етикети, предназначени за бутикови и масови продукти. Основата от висококачествено фолио позволява печат с висока наситеност на цветовете и широк набор от довършителни процедури.

Висококачествени хартиени етикети:

Пасат Прес предлага многобройни варианти на самозалепваща хартия за поръчкови етикети. Гладка или структурирана, хартията, използвана при производството на етикети, придава на продуктите външен вид от изключително висок клас. Хартиеният етикет е класическо решение, което е много популярно в хранително-вкусовата промишленост и в производството на вино и напитки.

Термотрансферни етикети:

Тези етикети позволяват на клиентите да отпечатат индивидуална номерация върху всеки етикет с помощта на термотрансферен принтер. Термотрансферните етикети могат да бъдат изработени от различни здрави материали и могат да бъдат доставени отпечатани или бели, в зависимост от търсенето на клиента.

Многослойни етикети:

Печатното оборудване на Пасат Прес предлага на клиентите възможност за многослоен етикет с едноцветен или пълноцветен печат от всяка страна на етикета (включително върху слоя с лепило). Това е идеално решение за хранително-вкусовата и козметичната промишленост, където често се изисква изчерпателно описание на съдържанието на продукта

Етикети от метализирано фолио:

Тези етикети са отпечатани върху изключително издръжлив материал, който на вид не се различава от истинска метална повърхност. Пасат Прес предлага широка гама от метални фолиа. Визуалният вид на етикета с метален ефект е подходящ за висококачествени потребителски продукти.

# Индустриални клиенти на печатница Пасат Прес

Печатница Пасат Прес отпечатва и доставя етикети за клиенти от различни индустриални сектори. Фирмата е добре позиционирана на европейския пазар. По-голямата част от етикетите, произвеждани от Пасат Прес, са предназначени за клиенти, опериращи в следните сектори:

 • Козметика
 • Фармацевтични продукти
 • Производство
 • Електроника
 • Храни и напитки
 • Вино и алкохол
 • Търговия на дребно
 • Лукс и свободно време

Този списък не изчерпва всички сектори на услугите и производството, свързани с производствената линия на печатница Пасат Прес. Независимо от своята специализация и изисквания, всички настоящи и бъдещи клиенти на печатницата имат право на безплатна консултация и съвет относно своите проекти за печат.

# Етикети за автоматично приложение

Ролковите етикети позволяват високоскоростно автоматично поставяне. Това незаменимо качество превръща ролковите етикети в предпочитан печатен продукт на производителите и търговците, които изискват големи количества етикети да бъдат поставени бързо и ефективно чрез автоматизирани производствени и монтажни линии. Тези етикети са лесни за транспортиране и съхранение. Печатница Пасат Прес може бързо да произвежда и доставя ролкови етикети на клиенти в ЕС и отвъд.

# Термоустойчиви етикети

Висококачествените PET/PP фолиа, използвани при печатането на етикети в печатница Пасат Прес, са изключително устойчиви на температура. Температурният спектър, на който издържат етикетите, варира от екстремно ниски температури до изгаряща жега. Това термоустойчиво качество на основните материали е споделено от мастилата и задължителните защитни покрития. Благодарение на високата си температурна устойчивост, етикетите, произведени в Пасат Прес, могат да издържат години наред дори при най-неблагоприятните условия.

# Етикети на хартиени листи

В допълнение към високообемното производство на ролни етикети, Пасат Прес предлага решение за клиенти, които търсят класически етикети, отпечатани на листи. Обикновено тези етикети са предназначени за бутикови продукти с много високо качество и ограничени количества. Печатът на етикети на листове е изключително ефективен, когато проектите включват множество видове етикети, всеки от които трябва да бъде отпечатан в малък или среден брой. Листовият печат на етикети е съвместим с широк набор от довършителни решения.

# Довършителни решения

Печатница Пасат Прес разполага със специализирана производствена линия за редица довършителни процедури. Тези довършителни решения включват:

Ламиниране: Тази довършителна процедура включва нанасяне на прозрачен защитен слой върху етикета. Въпросният ламинат може да бъде копринен или висок гланц (при запитване се предлагат и персонализирани видове ламинат). Освен че подобрява вида на етикета, ламинирането придава допълнителна твърдост и защита. Защитният ламиниращ слой е изключително издръжлив. Той се нанася термично, за да запечата трайно материала на основата и мастилото от околната среда.

Релеф / Преге: Това е процес, при който на повърхността на етикетите се добавя текстура. Обикновено, текстурата служи за подчертаване на специфични елементи от дизайна. Независимо от това, релефните символи могат да се използват и като брайлови надписи или предупредителни знаци. Ефектът се постига с помощта на матрица и щамповаща преса – напълно автоматизиран процес в Пасат Прес.

Метален ефект: Целта на този процес, известен още като високотемпературно щамповане на фолио, е визуално да се възпроизведе блясъкът на определен естествен метал. Този ефект се постига чрез нагрято клише и метално фолио. Популярните метални ефекти включват злато, сребро, мед и бронз. Вариантите на блясък „полиран“ и „матов“ са налични за всеки от изброените метали. Пасат Прес предлага и свръхярки флуоресцентни цветове и разнообразни холограмни фолиа.

Селективен UV лак: Това е прозрачно покритие с висок гланц, което подчертава определени визуални компоненти на дизайна на етикета. Селективният или частичен UV лак покрива само специално подбрани елементи от произведението. Това е значително отклонение от ламинирането, което покрива целия етикет. Има два варианта на селективен UV лак – 2D покритие и обемно 3D покритие – и двата напълно подходящи за най-сложните дизайнерски концепции.