fbpx

Каталози и Брошури

Каталози и Брошури
печат и производство

# Печатница Пасат Прес осъществява Вашите проекти за печат на каталози и брошури

Ярките цветове са отличителна характеристика в дизайна на каталозите и брошурите. Съчетавайки изящен визуален дизайн и текстово съдържание, брошурите и каталозите надеждно предават информация, оставяйки трайно впечатление. В това отношение висококачественият печат е важна предпоставка за постигане на ефекта, заложен в дизайна на изданието. Печатница Пасат Прес е оборудвана с последно поколение офсетови печатни машини. Тези машини са способни щателно да пренесат дори най-сложната визуална концепция на хартия.

# Печат на каталози и брошури

Въпреки настъпването на информационната ера, каталозите и брошурите продължават да бъдат основен способ за реклама. Защо? Причината е проста. Докато сърфират в Интернет, потребителите постоянно преместват вниманието си от една информация на друга. По този начин те често не успяват да се съсредоточат и да запомнят полезни детайли. От друга страна, брошурата и каталогът са постоянни и стабилни източници на непроменлива информация. Тази информация може да въздейства без ограниченията на виртуалната среда. Печатница Пасат Прес изработва богат асортимент от каталози и брошури по поръчка на клиента.

# Стъпка 1: Нуждаем се от описание на Вашия проект

Желаете да отпечатате брошура или каталог? За да ви помогнем, първо трябва да знаем характеристиките на вашия проект. Моля, изпратете следната информация чрез формуляра по-долу или на management@passatpress.com :

 • Размери
 • Наличие на файлове за печат (Да / Не)
 • Брой страници (съдържание + корицата)
 • Брой (или брой от версия)
 • Вид и тегло на хартията за корицата и съдържанието
 • Настройка за печат на корицата и съдържанието (напр. CMYK)
 • Довършителни работи на покритието (напр. ламиниране / преге / метален ефект – топъл печат/ селективен UV-лак)
 • Скрепване (напр. лепене / телбод / метална спирала / концево шиене)
 • Всякаква допълнителна информация

Използвайки тази информация, можем да Ви изпратим оферта или технически съвет. Ако не сте сигурни за дадена характеристика или стартирате проекта си от нула, не се колебайте да се свържете с нас и да ни разкажете повече за целите си.

Заявете ценова оферта

# Каква е разликата между каталог и брошура?

Разграничението между каталог и брошура е условно. По същество, думата “каталог” описва функцията на печатния продукт. А именно, да представя информация за различни обекти и явления по подреден начин. В контраст, думата “брошура” описва книга, която е скрепена с телбод. Думата “брошура” е производна на френската дума “зашивам”. Следователно, каталогът може да бъде брошура, а брошурата може да бъде каталог. От техническа гледна точка разграничението е въпрос на функция и на използвания метод на подвързване на книгата.

# Корица и съдържание на брошура или каталог

Брошурите и каталозите се състоят от корица и страници със съдържание, които са скрепени заедно. Текстурата и теглото на хартията могат да варират в зависимост от желанията на клиента. Въпреки това съществува стандарт за избор на тегло на хартията, особено когато се цели печат върху хромирана хартия. По отношение на страниците със съдържание, за оптимално се счита тегло на хартията между 115 g/m2 и 150 g/m2. За да се придаде на продукта по-голяма издръжливост и да се даде възможност за довършителни процедури, се препоръчва тегло на корицата над 200 g/m2. Няма ограничение за теглото на корицата – каталогът може да има и твърда корица, ако функцията му го изисква.

# Методи на скрепване: телбод, лепене, спирала и концево шиене

Методите на подвързване се избират в зависимост от функционалността на каталога, броя на страниците и дебелината на избраната хартия. Пасат Прес предлага разнообразни методи за скрепване, като всички те са изключително надеждни и издръжливи. Методите на скрепване са:

Скрепване с телбод: Този метод за подвързване се състои от метални шевове, предназначени да скрепват по-леки издания. Скрепването с телбод е много икономично и надеждено решение. Подходящ е за подвързване на издания с обем около 60 страници, отпечатани на стандартна хартия.

Скрепване с прав гръб (PUR – лепене): Този метод на скрепване включва прилагането на изключително силно полиуретаново лепило. Мотодът е подходящ за издания със средна дебелина. Каталозите с PUR скрепване са известни като каталози с прав гръб.

Скрепване със спирала: Подвързването на изданията със спирала е техника, подходяща за широк диапазон от страници. Спиралите са изключително издръжливи и могат да се използват за подвързване дори на най-дебелите каталози. Независимо от броя на страниците, спиралното подвързване позволява книгите да се отварят на повече от 180 градуса.

Концево шиене: Концевото шиене е най-надеждният метод за подвързване, наличен в печатарската индустрия. То е също така и класическият метод за подвързване на книги. Изключително надеждна и изключително естетична, техниката на подвързване включва зашиването на страниците с изключително здраво книговезко влакно. Това гарантира, че крайният продукт ще издържи на изпитанието на времето.

# Брошури и каталози за индустрията:

Всеки месец, Пасат Прес произвежда хиляди висококачествени брошури и каталози. Всяко издание се изработва в съответствие със спецификациите на клиента по отношение на визуалния дизайн, предпочитанията за печат и метода на скрепване. Множество промишлени предприятия и обществени организации се снабдяват с каталози и брошури, произведени от Пасат Прес. По-голямата част от тези организации работят в следните сектори:

 • Козметика
 • Фармацевтични продукти
 • Производство
 • Електроника
 • Строителство
 • Храни и земеделие
 • Реклама
 • Култура и развлечения
 • Търговия на дребно
 • Лукс и свободно време
 • Обществени услуги

# Довършителни процедури за брошури и каталози

Пасат Прес предлага разнообразни довършителни работи, подходящи за каталози и брошури. Довършителните работи не са ексклузивно предназначени за заглавните страници. Въпреки това всяка процедура изисква минимално тегло на хартията 170 g/m2, за да бъде приложена успешно. Списъкът на стандартните довършителни процеси включва:

Ламиниране: Тази процедура включва нанасяне на твърд прозрачен защитен слой, който добавя копринен или гланцов ефект към отпечатаните страници (специални ламинати като “кадифе” и Anti-Scratch също се предлагат при запитване). Освен че подобрява вида на продукта, ламинирането придава и допълнителна твърдост и защита. Ламинирането е задължително за каталози и брошури с голям брой страници.

Релеф / Преге: Това е процес, който добавя текстура към хартиената повърхност. Обикновено, текстурата служи за подчертаване на специфични елементи от дизайна. Независимо от това, релефните символи могат да се използват и като брайлови надписи или предупредителни знаци. Ефектът се постига с помощта на матрица и щамповаща преса – напълно автоматизиран процес в Пасат Прес.

Метален ефект: Целта на този процес, известен също като топъл печат, е възпроизвеждането на естествен метален блясък. Този ефект се постига чрез нагрято клише и метално фолио. Популярните метални ефекти включват злато, сребро, мед и бронз. Вариантите на блясък „полиран“ и „матов“ са налични за всеки от изброените метали. Ултраярки флуоресцентни цветове и разнообразни холограми също се предлагат при поискване.

Селективен UV лак: Това е прозрачно покритие с висок гланц (или мат), което подчертава определени визуални компоненти от цялостния дизайн. Селективният, или частичен, UV лак покрива само специално подбрани елементи. Това е значително отклонение от ламинирането, което обхваща цялата повърхност. Има два варианта на селективен UV лак – 2D покритие и обемно 3D покритие – и двата напълно подходящи за най-сложните дизайнерски концепции.

Лазерно рязане: В Пасат Прес кориците могат да бъдат фино изрязани с помощта на високо прецизен лазер. Тази процедура осигурява удивителен визуален ефект и бележи пресечна точка между печатната и лазерната технологии. Технологията за лазерно рязане е напълно подходяща за брошури и каталози от най-висок клас.

Ръчни процедури: Списъкът на стандартните довършителни процедури не изчерпва всички довършителни процедури, предлагани от Пасат Прес Печатната компания предлага широка гама от ръчни довършителни работи. Примерите включват добавяне на ленти, еластични или магнитни затвори, перфорация на разделители и т.н.