fbpx

Дипляни

Печат и производство
на Флаери и Дипляни

# Печатната реклама е непреходна в епоха на промени

Дипляните и флаерите остават сигурен и разпространен метод за реклама дори в дигиталната ера. За разлика от мимолетните дигитални реклами, листовките имат постоянно присъствие. Пасат Прес отпечатва най-различни висококачествени листовки, предназначени за абонаментен маркетинг. Съчетавайки атрактивен визуален дизайн, висококачествен печат и ефективна довършителна обработка, листовките могат многократно да провокират получателите си.

# Стъпка 1: Нуждаем се от описание на Вашия проект

Желаете да отпечатате дипляна или флаер? За да ви помогнем, първо трябва да знаем характеристиките на вашия проект. Моля, изпратете следната информация чрез формуляра по-долу или на management@passatpress.com :

 • Размери: Сгънат / Разгънат
 • Наличие на файлове за печат (Да / Не)
 • Количество (или количество за версия)
 • Тип и тегло на хартията
 • Настройки за печат (напр. пълноцветен, двустранен)
 • Довършителни работи (напр. ламиниране / щанцоване / преге / метален ефект / селективен UV-лак)
 • Инструкции за сгъване
 • Всякаква допълнителна информация

Използвайки тази информация, можем да Ви изпратим оферта или технически съвет. Ако не сте сигурни за дадена характеристика или стартирате проекта си от нула, не се колебайте да се свържете с нас и да ни разкажете повече за целите си.

Заявете ценова оферта

# Какво представлява листовката?

Листовката е печатен продукт, състоящ се от един единствен лист. Обикновено листовките се отпечатват пълноцветно от двете страни. В този смисъл, листовките изискват достатъчно дебел материал, който да предотвратява прозиране. Листовките могат да бъдат сгънати или разгънати. Разгърнатата листовка се нарича още флаер, а сгънатата – дипляна (производно на старогръцкото διπλόω (diplóō, “удвоявам, прегъвам”). Обемът на информацията, която може да предаде една листовка, в крайна сметка зависи от нейния размер и броя на сгъванията (или страниците).

# Страници и размери на листовките:

Първите етапи в производството на листовки са отпечатването и подрязването им по размер. В зависимост от спецификацията на клиента, листовката може да бъде сгъната. Когато една листовка се сгъне на две, тя се превръща в дипляна с четири страници. Сгъването се извършва по предварително определени линии на сгъване. Аналогично, листовка с шест страници съдържа две паралелни линии на сгъване. Въпреки това размерът и броят на сгъванията не са единствените параметри, които трябва да се определят преди производството.

# Практични и висококачествени листовки:

В допълнение към стандартния пълноцветен печат, листовките могат да бъдат подобрени посредством широката гама довършителни процедури, предлагани от Пасат Прес. Довършителните процедури акцентират върху определени аспекти на визуалния дизайн на листовката, за да й придадат наистина уникален вид, който привлича вниманието на реципиента. Стандартните довършителни процедури, предлагани от печатница Пасат Прес са:

Ламиниране: Нанасянето на прозрачен защитен слой върху отпечатаното изображение, имащ формата на копринено гладко или високо гланцово покритие (при поискване се предлагат и персонализирани видове ламинат). Освен че подобрява вида на дипляната, ламинирането придава допълнителна твърдост и защита. Защитният ламиниращ слой е изключително издръжлив. Той се прилага термично, за да запечата трайно хартията и мастилото от околната среда.

Релеф / ПрегеТова е процес, при който към листовката се добавя текстура. Обикновено, текстурата служи за подчертаване на специфични елементи от дизайна. Независимо от това, релефните символи могат да се използват и като брайлови надписи или предупредителни знаци. Ефектът се постига с помощта на матрица и щамповаща преса – напълно автоматизиран процес в Пасат Прес.

Метален ефект: Целта на този процес, известен също като топъл печат, е възпроизвеждането на естествен метален блясък. Този ефект се постига чрез нагрято клише и метално фолио. Популярните метални ефекти включват злато, сребро, мед и бронз. Вариантите на блясък „полиран“ и „матов“ са налични за всеки метал. Ултраярки флуоресцентни цветове и разнообразни холограми също се предлагат при поискване.

Селективен UV лак: Това е прозрачно покритие с висок гланц, което подчертава определени визуални компоненти на листовката. Селективният, или частичен, UV лак покрива само специално подбрани елементи от повърхността на листовката. Това е значителна разлика от ламинирането, което покрива цялата листовка. Има два варианта на селективен UV лак – 2D покритие и обемно 3D покритие – и двата напълно подходящи за най-сложните дизайнерски концепции.

Лазерно рязане: В Пасат Прес, опаковката може да бъде фино гравирана с помощта на прецизен лазер. Тази процедура осигурява удивителен визуален ефект и бележи пресечна точка между печатната и лазерната технологии. Технологията за лазерно рязане е напълно подходяща за бутикови брошури с най-високо качество.

Ръчни процедури: Списъкът на стандартните довършителни процедури не изчерпва всички довършителни процедури, предлагани от Пасат Прес Печатницата предлага широка гама от специализирани ръчни довършителни процеси. Силно препоръчително е описанието на желаните довършителни процедури да бъде представено при запитване за оферта.

# Определяне на начина на сгъване:

Печатница Пасат Прес предлага няколко варианта за сгъване на дипляни. Листовките, с повече от една линия на прегъване, могат да бъдат сгънати на ролкова сгъвка, на хармоника, на сгъвка-врата или паралелно. След като бъдат сгънати вертикално или хоризонтално по един от тези методи, листовките могат да бъдат сгънати около другата ос на симетрия. Сгънатите листовки са идеални не само за рекламни цели, но също така функционират добре като инструкции, ръководства за потребителя, карти и списъци със съдържание.

# Листовки за различни сектори на услугите и промишлеността

Универсалността на листовката я прави широко приложим и много търсен печатен продукт. Пасат Прес произвежда листовки в различни количества за голямо разнообразие от предприятия. Клиентите, които обикновено поръчват листовки, оперират в следните сектори на услугите и промишлеността:

 • Кетъринг
 • Козметика
 • Фармацевтични продукти
 • Производство
 • Електроника
 • Строителство
 • Недвижими имоти
 • Храни и земеделие
 • Реклама
 • Развлечения
 • Търговия на дребно
 • Лукс и свободно време