fbpx

Опаковки

Опаковки от картон
печат и производство

# Печат и производство на картонени опаковки:

Опаковките от картон и хартия са връзката между продукта и неговия успех на пазара. Печатница Пасат Прес предлага печата, от които продуктите имат нужда, за да постигнат конкурентно предимство. Хартиените опаковки, произведени в Пасат Прес, имат за цел да дадат пълен израз на визуалния дизайн на продукта. Това се постига благодарение на задълбочени познания за всяка част от печатния процес и на способността да се удовлетворят най-високите стандарти в печатарската индустрия.

# Стъпка 1: Нуждаем се от описание на вашия проект

Нуждаете се от опаковка? За да ви помогнем, първо трябва да знаем характеристиките на Вашия проект. Моля, предоставете следната информация, като използвате формуляра по-долу или я изпратете на имейл management@passatpress.com:

 • Функция на опаковката
 • Вътрешни размери – Ширина, Дължина, Височина
 • Брой (или брой от всеки вид, ако има повече от една графична версия)
 • Наличие на файлове за печат (Да / Не)
 • Материал (например: хромокартон GC1 350 g/m²)
 • Настройки за печат (например: CMYK + 1 Pantone, едностранен / двустранен печат)
 • Довършителни работи (напр. ламиниране / преге / метален ефект – топъл печат )
 • Всякаква допълнителна информация

Тази информация ще ни позволи да Ви изпратим оферта или технически съвет. Ако не сте сигурни в определен технически детайл или стартирате проекта си от нула, не се колебайте да се свържете с нас и да ни разкажете повече за Вашата цел.

Заявете ценова оферта

# Сгъваемата кутия – оптимално решение за опаковка:

Сгъваемата кутия се превърна в любима опаковка за множество производители и търговци. За да отговори на нарастващото търсене, Пасат Прес инвестира в производствена линия, посветена на отпечатването и довършването на сгъваеми кутии. Издръжливи и прдставителни, автоматично разгъвани и запечатвани, удобни за транспортиране и опаковане, сгъваемите кутии са на фокус в офсетова печатница Пасат Прес.

# Стандартни и персонализирани сгъваеми кутии:

Опаковките от хартия и картон се предлагат в различни форми и размери. Окончателната форма и функционалност на кутията се определя от дизайна на нейната щанца. Файлът, съдържащ щанцата, служи като инструкция, според която опаковката се сгъва и изрязва. Проектирането и производството на щанци са стандартно регулирани процеси. От съществено значение е формата на опаковката да е подходяща за процеса на опаковане. Например, изборът между стандартно и автоматично дъно зависи от метода на опаковане, предвиден за крайния продукт.

# Висококачествени довършителни решения:

Пасат Прес предлага широка гама от довършителни решения за хартиени и картонени опаковки. Довършителните процеси са ключа към успешните продажби. Терминът „довършителни работи“ обхваща всички онези процедури, които се извършват след нанасянето на мастилото върху хартиената основа, в съответствие с дизайна на опаковката. По-конкретно, довършването обхваща онези визуални подобрения, които издигат продукта до ниво над стандартния пълноцветен печат. Тези подобрения включват:

Ламиниране: Нанасянето на прозрачен защитен слой, който добавя копринено гладко или гланцово покритие към отпечатаното произведение (персонализирани видове ламинат се предлагат при запитване). В допълнение към подобряването на визуалния външен вид, ламинирането придава на опаковката допълнителна твърдост и защита. Защитният ламиниращ слой е изключително издръжлив. Той се прилага термично, за да запечата трайно хартията и мастилото от околната среда.

Релеф / Преге: Това е процес, при който се добавя текстура към повърхността на опаковъчната кутия. Обикновено, текстурата служи за подчертаване на специфични елементи от дизайна. Независимо от това, релефните символи могат да се използват и като брайлови надписи или предупредителни знаци. Ефектът се постига с помощта на матрица и щамповаща преса – напълно автоматизиран процес в Пасат Прес.

Метален ефект: Целта на този процес, известен също като топъл печат, е възпроизвеждането на естествен метален блясък. Този ефект се постига чрез нагрято клише и метално фолио. Популярните метални ефекти включват злато, сребро, мед и бронз. Вариантите на блясък „полиран“ и „матов“ са налични за всеки метал. Ултраярки флуоресцентни цветове и разнообразни холограми също се предлагат при поискване.

Селективен UV лак: Това е прозрачно покритие с висок гланц, което подчертава строго определени визуални компоненти на дизайна на опаковката. Селективният или частичен UV лак покрива само специално подбрани елементи от произведението. Това е значително отклонение от ламинирането, което обхваща цялата опаковка. Има два варианта на селективен UV лак – 2D покритие и обемно 3D покритие – и двата напълно подходящи за най-сложните дизайнерски концепции.

Лазерно рязане: В Пасат Прес, опаковката може да бъде фино гравирана с помощта на прецизен лазер. Тази процедура осигурява удивителен визуален ефект. и бележи пресечна точка между печатната и лазерната технологии. Технологията за лазерно рязане е напълно подходяща за опаковки, предназначени за висококачествени бутикови продукти.

Ръчни процедури: Списъкът на стандартните довършителни процедури не изчерпва всички довършителни процедури, предлагани от Пасат Прес Печатната компания предлага широка гама от ръчни довършителни работи. Примерите включват добавяне на прозрачни PVC прозорци, закопчалки с магнити и др. Силно се препоръчва да се представи описание на заявените процедури.

Целта на довършителния етап, независимо дали се състои от една операция или от комбинация от процедури, е да даде пълен израз на визуалния дизайн на опаковката. Довършителните решения, са сами по себе си презентация на продукта и неговите качества.

# Сертифицирани материали и екологични стандарти:

Производството на хартиени опаковки започва с лист хромиран картон или велпапе. Хартиените материали, използвани в производството на опаковъчни кутии в печатница Пасат Прес, произхождат от устойчиви източници. Произходът на материалите се удостоверява от Съвета за управление на горите (FSC) или PEFC. В допълнение към работата с устойчиви материали, Пасат Прес инвестира в устройства за пестене на енергия и пречистване на вода. Енергийната ефективност на печатницата отговаря на международния стандарт ISO.

# Опаковки за индустрията:

Печатница Пасат Прес произвежда стотици хиляди висококачествени сгъваеми кутии. Всички опаковки се произвеждат по поръчка на клиента, неговия собствен дизайн и неговите уникални предпочитания за печат. Пасат Прес доставя хартиени опаковки за множество индустриални сектори, включително:

 • Козметика
 • Фармацевтични продукти
 • Производство
 • Напитки
 • Електроника
 • Строителство
 • Храни и земеделие
 • Реклама
 • Развлечения
 • Търговия на дребно
 • Лукс и свободно време